terug

Bij overtollige huid en zwelling van de boven- en/of onderoogleden (dermatochalasis) wordt een ooglidcorrectie geadviseerd. Dit is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huid- en vetweefsel rondom de oogleden wordt verwijderd.

Symptomen voor een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan eventueel gelijktijdig aan de bovenste als onderste oogleden worden uitgevoerd. Voor de onderoogleden kan men naargelang de ernst van de ‘wallen’ de ingreep langs de binnenzijde of de buitenzijde van het ooglid uitvoeren.

Het doel van een ooglidcorrectie is om het uiterlijk van de ogen te verbeteren en eventuele klachten zoals een vermoeide uitstraling of beperkt zicht te verminderen. Het zal tevens het zwaarte- en drukgevoel en de vermoeide ogen verbeteren.

Tijdens de consultatie zal door middel van een gezichtsveldonderzoek, klinische foto’s en het klinisch onderzoek nagegaan worden in hoeverre er visusbeperking is door het afhangen van de ogen. Bij gevorderde visusbelemmering is er tussenkomst van de mutualiteit voor een functioneel storende bovenooglidcorrectie. Onderoogleden gaan nooit het zicht belemmeren en hier is steeds sprake van een esthetische ingreep.

ooglidcorrectie voor ingreep ooglidcorrectie na ingreep

Behandeling van een ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Het is een elegante ingreep die wordt uitgevoerd in het dagziekenhuis. Bloedverdunners worden in overleg met de oogarts gestopt voor enkele dagen. De blefaroplastie gebeurt onder lokale verdoving met enkele verdovende prikjes onder de ooglidhuid. Je hoeft dus niet nuchter te zijn.

Tijdens de ingreep houdt u de ogen gesloten en nadien wordt er een helende zalf aangebracht met ijscompressen bovenop.

Na de operatie

Kort na de ingreep kan u het ziekenhuis verlaten. Thuis dient u nog ijs te leggen, te slapen met een extra kussen onder het hoofd, als ook sportactiviteiten te mijden. Na een week worden de hechtingen op de consultatie verwijderd en zijn de meeste blauwe plekjes en zwelling reeds verdwenen. De eerste maanden dient u het litteken tegen de zon te beschermen. Na 3 maanden is het litteken volledig rustig en geniet u van een breder gezichtsveld en jongere uitstraling.

Onze specialisten in ooglidcorrectie

Maak een afspraak bij één van de Cadix oogartsen gespecialiseerd in ooglidcorrectie.

Dr Caen Sofie - oogarts Antwerpen Cadix

Dr. Caen Sofie

Oculoplastisch, traanweg en cataract specialist
Dr. Carbonez Gregory - oogarts Antwerpen Cadix

Dr. Carbonez Gregory

Cataract , refractieve heelkunde & ooglidcorrecties
Prof Dr. De Groot Veva - oogarts Antwerpen Cadix

Prof. Dr. De Groot Veva

Ooglid, orbita en traanwegchirurgie, cataract en glaucoom chirurgie